Nalee Villa: A Family Home with Multifunctional Versatility in Laos








Nalee Villa, designed by Saola Architects, is a stunning family home located in Vientiane, Laos, that seamlessly blends contemporary design with functional living spaces. This 2024 project emphasizes a central reception area and intimate spaces, with a swimming pool as the focal point. The property features a living room, kitchen, dining area, and a large covered reception area, as well as a sunbathing area and three parking spaces with a unique floating volume design.


Modern, minimalist house with open floor plan, rectangular pool, and lush landscaping.



Spacious kitchen with modern cabinets, wooden accents, and a breakfast bar with stools.



A modern, open-concept kitchen and dining area with sleek, minimalist design and ample natural light from floor-to-ceiling windows.




–>


Tropical-inspired villa with expansive indoor-outdoor living space and pool view.



This modern dining area features a wooden table, chairs, and a built-in shelf with decor.



A spacious bedroom with wooden flooring, a ceiling fan, and large windows with curtains.




–>


Lush indoor garden with tropical plants and architectural glass walls.



Cozy, well-lit patio with lush greenery, wooden decor, and a ceiling fan for comfort.



Modern tropical architecture with minimalist design, wooden louvres, pool, and outdoor lounge.



Modern tropical villa with minimalist facade, open living space, and private pool surrounded by lush greenery.



A modern, multi-level, white-walled home with a swimming pool, surrounded by lush greenery.


About Nalee Villa

Situated in the heart of Vientiane, Laos, Nalee Villa is a captivating fusion of modern design and family-centric living. Crafted by the visionary architects at Saola, this 2024 project seamlessly blends entertainment and domestic bliss.

Centerpiece of Relaxation

At the core of the property, a sparkling swimming pool serves as the focal point. Surrounding it, the design emphasizes a centralized reception area and intimate spaces tailored for family life. The living room, kitchen, and dining terrace extend directly to the pool, creating a harmonious indoor-outdoor flow.

Harmonious Outdoor Spaces

Opposite the living room, a sunbathing area features a cozy shelter, offering a tranquil retreat. Additionally, the property boasts 3 covered parking spaces (approximately 10 ft x 18 ft) under a floating volume, blending functionality and architectural elegance.

Welcoming Arrival

The main entrance opens to a reception area with a patio, showcasing a magnificent Champa tree. From here, the central circulation winds through the home, distributing the various living spaces. The public areas occupy the first floor, while the private quarters are situated on the second level, connected by a vertical circulation system.

Versatile Family Spaces

Across the footbridge, an independent bedroom provides a multifunctional space, adaptable for a young adult, guest, or even a home office. Meanwhile, the children’s wing features a playroom and 3 bedrooms with a shared bathroom.

Serene Master Retreat

Floating above the lush garden, the main volume houses the tranquil master suite. Entering through a walk-in closet, the spacious bedroom offers a variety of furnishing options, including a lounge area. Longitudinal windows with sunshades frame the pool and garden, while the bathroom opens onto a patio and the towering Champa tree.

Entertaining under the Stars

Topping the main volume, a terrace provides an ideal setting for entertaining guests and enjoying the starlit skies of Vientiane.

Photography courtesy of Saola Architects
Visit Saola Architects


– by Matt Watts



Tags





Gallery